Operakoor Bel Canto met L’elisir d’amore in Velsen

Operakoor Bel Canto met L’elisir d’amore in Velsen

Marktconcert Open Hof, 8 mei 2024

Geniet deze woensdagochtend van 11.00 tot 11.30 van Cora Mulder – in samenspel, met Ravel, Smits en Schubert.

 

Marktconcert Bach

Op deze woensdagmorgen een half uurtje in de Open Hofkerk:

Bach op vleugel en orgel.

Gratis entree

Projectzangers gevraagd. Een mens uit één stuk

Iedereen kan meedoen aan de uitvoering van Een mens uit één stuk!

Er zit een flink aandeel voor een spreekkoor, ondersteund door slagwerk, bas en piano.

Het is een soort musical waarin het gaat over keuzes maken in het leven.

Het spreekkoor laat zich vanaf het balkon horen met reclame en andere teksten, ondersteund door slagwerk. Er wordt een uitweg gevonden in de chaos.

Er zijn 3 oefen zaterdagen: 4, 11 en 18 november 2023, tijden in overleg.

De generale repetitie is op 19 november in de middag voorafgaand aan het concert.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

U kunt zich opgeven bij de Stichting Open Hof Muziek of direct bij Willem Blonk.

Bij secretaris Nico Hof: nhof@chello.nl
Tel.: 010 4551452

of bij Willem Blonk: willem.blonk@planet.nl
Tel.: 010 2205697 / 06 28068303

Projectkoorleden gevraagd

Oproep: projectkoorleden HEAT | Davy Pieters | Theater Rotterdam

Davy Pieters is op zoek naar koorleden voor haar nieuwe voorstelling HEAT. Repetitie periode februari – maart ’24, kleine NL tournee april ‘2024

HEAT wordt een beeldende en muzikale voorstelling over de opwarming van onze planeet; die hitte als onvermijdelijke aanwezigheid. Over de vraag hoe te breken met ons gedrag en erfenissen uit het verleden. Een voorstelling waarvoor Davy, gezien het cruciale moment waarop we ons in de klimaatcrisis bevinden, een enorme urgentie voelt om te maken.  
 
In de voorstelling staat familie centraal. Hoe zullen wij in de toekomst samen zijn? Hoe gaan wij om met schuld, onschuld en de erfenis van het verleden? Hoe breek je radicaal met dat wat wordt doorgegeven? De hitte krijgt een stem doormidden van beeld en muziek. Voor het muzikale deel zoeken we koorleden die samen een groot koor vormen. Samen met performers uit verschillende generaties creëert Davy Pieters haar versie van een tragedie op basis van beeld, fysiek spel/mime en muziek.

Davy is op zoek naar Koorleden die affiniteit hebben met theater en het aandurven om naast zang ook mee te bewegen. Het zal geen statisch koor worden maar een groep die zich verplaatst over het toneel. 

Davy Pieters is regisseur en studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Haar voorstellingen worden gekenmerkt door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl. Ze gebruikt de elementen van het theater als een microscoop. Van performer, scenografie tot soundscape. En daarmee zoomt ze in op de drijfveren, angsten en ambities van de menselijke soort. Eerdere voorstellingen waren o.a. How did I die, What we leave behind, How to build a Universe (winnaar VSCD mime prijs), Do Not Look Back with regret (nominatie VSCD mime prijs) en CRISPR. Zij speelden in binnen-en buitenland.  

Davy Pieters is verbonden aan Theater Rotterdam waar ze werkt aan een vierluik over het opgroeien van de mens in een toekomstige wereld. In beeldende en fysieke voorstellingen verbeeldt zij, aan de hand van een actuele onderwerpen, steeds een ander lot van de mensheid. HEAT is het derde deel.

Repetities 29 januari – 22 maart 2024 in Theater Rotterdam 1x per week op de dinsdagavond van 19.00 tot 22.00
Premiere: 22 maart 2024 Grote Zaal – Theater Rotterdam.
Kleine NL tour: 23 maart – 26 april 2024

Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur mij een email: lique.vangerven@theaterrotterdam.nl
 
Er zijn drie momenten voorafgaand aan de repetities in februari om kennis met elkaar te maken en met de muzikaal leider Sterre Konijn en om samen de nieuwe muziek te repeteren. 
 
Maandagavond 9 oktober 
Zondag 26 november 
Zaterdag 9 december 
 
Mochten jullie geïnteresseerd zijn en/of meer info willen dan hoor ik graag van jullie terug.
 
Alvast dank en groet
Lique van Gerven

Cantiamo Zoetermeer: Viktoria und ihr Husar

Op 13 en 14 april 2024 brengt Cantiamo

“Viktoria und ihr Husar”

van Paul Abraham in het Stadstheater in Zoetermeer.

Voor meer informatie:

Cantiamo Zoetermeer

Rossini – De Barbier van Seviglia

De beroemde aria van de ‘Barbier van Sevilla’ – Figaro – is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini de komische opera ‘Il Barbiere di Siviglia’. De Barbier is een verhaal vol halve garen en dwaze wendingen. Waar Verdi of Mozart in hun komische opera’s ook altijd een donkere schaduwzijde laten zien, soms zelfs tegen het tragische aan, brengt Rossini de komische opera terug tot haar essentie. De pure vorm die zo ontstaat, laat de humor schaamteloos de boventoon voeren. Maar Rossini was dan ook in eerste plaats een entertainer, een theaterman in hart en nieren en geen filosoof. De muziek van de Barbier van Sevilla danst en prikkelt en heeft nog niets aan kracht verloren. Met maar een heel klein beetje verbeelding kun je Rossini op de achtergrond horen grinniken, soms zelfs uitbundig lachen. Als muziek na meer dan 200 jaar nog steeds wereldwijd mensen kan boeien en vermaken, dan is dat al een bijzondere kwaliteit op zich.

info en kaarten

Alexander Kamerkoor 25 jaar, Mariavespers van Monteverdi

Het Alexander Kamerkoor geeft op zondagavond 26 mei een uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi in de Citykerk Het Steiger in Rotterdam, aanvang 20.00.
Op de zaterdagmiddag voor dit concert zingen we op het Stadspodium voor de Laurenskerk enkele delen uit de Mariavespers in een cross-over met Wereldmuziek
In bijgaande nieuwsbrief vind u alle nadere informatie over dit concert. Daarin vind u ook de bestelknop waarmee u kaarten kunt bestellen.

Logo
Alexander Kamerkoor 25 jaar
Dat vieren we met twee uitvoeringen van
Monteverdi’s Mariavespers
Afbeelding

De authentieke uitvoering, zoals door de componist is bedoeld, én een crossculturele benadering, in het besef dat wij wonen en leven in een multiculturele samenleving met vele verschillende muziekculturen, zeker in Rotterdam.

 

Zondagavond 26 mei zingen we in de Citykerk Het Steiger de Mariavespers, zoals Monteverdi die voor koor, solisten en orkest heeft geschreven. We treden op met 5 solisten en worden daarbij begeleid door een barokensemble met authentieke instrumenten.
Op zaterdagmiddag 25 mei zingen we in een gratis buitenconcert op het Stadspodium voor de Laurenskerk enkele koordelen van de Vespers in een ’cross-over met wereldmuziek’. We worden dan, in samenwerking met Codarts-Wereldmuziek en de SKVR, begeleid door diverse ensembles uit een andere muziektraditie. Deze ensembles zullen daarnaast ook elk eigen muziek laten horen.

 

U bent van harte welkom op onze concerten!

Za 25 mei 2024 van 14:00 tot 16:30 uur
Buitenconcert op het Stadspodium
Cross-over met wereldmuziek

m.m.v.: Codarts en SKVR

Zo 26 mei 2024 vanaf 20:00 uur
Citykerk Het Steiger – Hang 18 – Rotterdam
Sara Corbey – sopraan

Kamila Saul – sopraan

Mykola Poplavskyi – tenor

Joshua Lau – tenor

Samuel Reid Navarro – bariton
Florilegium Musicum – barokorkest

 

CeesWillem van Vliet – dirigent

Kaarten
– Toegang: € 25 via www.alexanderkamerkoor.nl

– aan de kerk € 27,50

– 12-18 jaar  € 15

– tot 12 jaar gratis

Klik hier om uw kaarten te bestellen
Dit programma is mede mogelijk gemaakt door
Stichting VolkskrachtElise Mathilde fonds

Erasmusstichting

Verhagen-stichting

Schotech

VSBfonds

Alexander Kamerkoor
Het Alexander Kamerkoor is een Rotterdams Kamerkoor met ambitie, eigenzinnige muziekkeuze, vernieuwend, en we zingen met Passie.
We zingen vooral à capella met af en toe een instrumentale begeleiding.