Minicursus

Benieuwd hoe het voelt om met 120 koorleden opera te zingen? Schrijf je dan in voor de minicursus opera zingen.

Het Rotterdams Operakoor organiseert in samenwerking met Zangschool Rotterdam een minicursus. Iedereen die van zingen houdt en het leuk lijkt eens met het Rotterdams Operakoor mee te zingen, kan zich inschrijven, ook als je nog nooit in een koor gezongen hebt.

De mincursus omvat

• 5 zanglessen in groepsverband bij Zangschool Rotterdam;
  • 2 koorrepetities meedoen met het Rotterdams Operakoor;
  • 2 sessies uitleg over het lezen van muzieknoten;
  • 1 individuele  stemtest met persoonlijk advies bij de dirigent.

Tijdens de cursus maak je kennis met aspecten die met het zingen in een operakoor te maken hebben, zoals: ademhaling, houding, klankvorming en notenschrift.

De zanglessen vinden plaats bij Zangschool Rotterdam (Delfshaven), de overige onderdelen in de Open Hof bij het Rotterdams Operakoor (Ommoord).

De lessen vinden plaats op donderdagavond.

Minicursus 2020 en corona (update 19-5-2020)

Hierbij een update over de Minicursus Opera.
Na overleg met Zangschool Rotterdam hebben we besloten de nog openstaande lessen en repetities te verplaatsen tot een moment na de zomervakantie.

Afhankelijk van de situatie op dat moment en de dan geldende regels kan het zijn dat we de groep gaan splitsen.
Zowel voor de technieklessen in de Zangschool als bij de repetities met het koor. Dat kunnen we op dit moment nog niet overzien.

Zeker is wel dat het op de donderdagavond blijft.
Aan het einde van de zomervakantie hebben we weer overleg en ontvang je een aangepast rooster.

Mocht je vragen hebben bel of mail dan gerust.

Zangschool Rotterdam (Marga)
Rotterdams Operakoor (Ben)

Zangschool Rotterdam, les 3
Zangschool Rotterdam, les 4
Zangschool Rotterdam, les 5
Rotterdams Operakoor, noten lezen 1 / repetitie
Rotterdams Operakoor, noten lezen 2 / repetitie

De data voor de cursus 2021 zijn ook bekend:

4 maart 2021 – Zangschool Rotterdam, les 1 – 19.30-20.30
11 maart 2021 – Zangschool Rotterdam, les 2 – 19.30-20.30
18 maart 2021 – Zangschool Rotterdam, les 3 – 19.30-20.30
25 maart 2021 – Rotterdams Operakoor, noten lezen 1 / repetitie 18.30-22.15
1 april 2021 – Zangschool Rotterdam, les 4 – 19.30-20.30
8 april 2021 – Zangschool Rotterdam, les 5 – 19.30-20.30
15 april 2021 – Rotterdams Operakoor, noten lezen 2 / repetitie 18.30-22.15

Kosten deelname: € 85

Mocht je zo lang niet willen wachten? Kom dan een kijkje nemen bij het koor.

Meer informatie vragen of aanmelden voor deze cursus kan via onderstaand formulier.