Minicursus

Benieuwd hoe het voelt om met 100 koorleden opera te zingen? Schrijf je dan in voor de minicursus opera zingen.

Het Rotterdams Operakoor organiseert in samenwerking met Zangschool Rotterdam regelmatig minicursussen. Iedereen die van zingen houdt, of dat graag wil gaan ontdekken, kan zich inschrijven, ook als je nog nooit in een koor gezongen hebt.

Wat leer je tijdens de minicursus:

• Je krijgt 5 avonden zangles in groepsverband bij Zangschool Rotterdam
  • Je doet 2 repetities mee met het Rotterdams Operakoor
  • Je krijgt 2 keer uitleg over het lezen van muzieknoten
  • Je krijgt 1 individuele stemtest met een persoonlijk advies van de dirigent van het Rotterdams Operakoor.

Tijdens de cursus maak je kennis met alles wat met zingen te maken heeft: ademhaling, houding, ontspanning, klankvorming en notenschrift.

De zanglessen zijn in Delfshaven bij Zangschool Rotterdam en de andere lessen zijn in de Open Hofkerk in Ommoord. Beide locaties zijn prima te bereiken met het OV.

De kosten voor deelname zijn € 85,-

De lessen vinden plaats op donderdagavond.

Wanneer is de volgende minicursus?

Door alle maatregelen rondom Corona mogen koren niet zingen. We kunnen op dit moment dus nog niet aangeven wanneer we de eerstvolgende minicursus weer kunnen gaan opstarten. Maar als je alvast je belangstelling kenbaar wil maken, kan dat via het formulier onderaan deze pagina. Je zit nergens aan vast, maar we nemen contact met je op wanneer we weer mogen gaan zingen.

Over Minicursus 2020

De deelnemers van de cursusgroep 2020 worden per email benaderd zodra het Rotterdams Operakoor weer gaat zingen. De mogelijkheden voor het bijwonen van repetities en het onderdeel ‘noten lezen’ wordt dan alsnog bekeken. We houden jullie op de hoogte.

Over Minicursus 2021

Deze cursus komt helaas te vervallen. Deelnemers zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Over Minicursus 2022

In het voorjaar van 2022 zijn we in principe van plan om weer een cursus te organiseren. Interesse? Geef je email adres alvast door en we houden je van de plannen op de hoogte en laten het je weten wanneer je kan inschrijven.

Voor nu

Het Rotterdams Operakoor is van plan om voor nieuwkomers iets te organiseren zodra we onze kooractiviteiten kunnen hervatten. Geef je email adres even door en we houden je geheel vrijblijvend op de hoogte.