Minicursus

Benieuwd hoe het voelt om met 120 koorleden opera te zingen? Schrijf je dan in voor de minicursus opera zingen.

Het Rotterdams Operakoor organiseert in samenwerking met Zangschool Rotterdam een minicursus. Iedereen die van zingen houdt en het leuk lijkt eens met het Rotterdams Operakoor mee te zingen, kan zich inschrijven, ook als je nog nooit in een koor gezongen hebt.

De mincursus omvat

• 5 zanglessen in groepsverband bij Zangschool Rotterdam;
  • 2 koorrepetities meedoen met het Rotterdams Operakoor;
  • 2 sessies uitleg over het lezen van muzieknoten;
  • 1 individuele  stemtest met persoonlijk advies bij de dirigent.

Tijdens de cursus maak je kennis met aspecten die met het zingen in een operakoor te maken hebben, zoals: ademhaling, houding, klankvorming en notenschrift.

De zanglessen vinden plaats bij Zangschool Rotterdam (Delfshaven), de overige onderdelen in de Open Hof bij het Rotterdams Operakoor (Ommoord).

De volgende minicursus start medio maart 2019.

donderdagavond 14 maart – zangles 1
donderdagavond 21 maart – zangles 2
donderdagavond 28 maart – noten lezen / koorrepetitie 1
donderdagavond 4 april – zangles 3
donderdagavond 11 april – zangles 4
donderdagavond 18 april – zangles 5
donderdagavond 25 april – noten lezen / koorrepetitie 2

de tijden van de cursus:
zangles 1-5: 19.30-20.30 of 20.45-21.45
(je kunt je voorkeur opgeven voor welke sessie je wilt inschrijven)

noten lezen / koorrepetitie 1-2: 18.30-22.15

Kosten deelname: € 75

Meer informatie vragen of aanmelden voor deze cursus kan via onderstaand formulier.