koor

Het Rotterdams Operakoor is opgericht op 21 oktober 1923 en Koninklijk goedgekeurd op 13 juli 1956. Het koor heeft ongeveer 100 leden uit Rotterdam en omstreken.

De vereniging wordt gesteund door de Vrienden van het Rotterdams Operakoor en wordt incidenteel financieel ondersteund door subsidies en donaties van diverse bedrijven en particulieren.

Kwaliteit

Het koor heeft zowel binnen als buiten de regio Rotterdam een uitstekende reputatie opgebouwd, die borg staat voor concerten van hoge kwaliteit.

De Doelen

Naast regionale concerten geeft het Rotterdams Operakoor al meer dan vijftig jaar nieuwjaarsconcerten in de grote zaal van concertgebouw de Doelen te Rotterdam. Het koor wordt hierbij ondersteund door een professioneel symfonieorkest en diverse nationale en internationale solisten.

Met ingang van 2023 worden de Nieuwjaarsconcerten in de Doelen omgedoopt tot Najaarsconcerten. Ons 100-jarig jubileumconcert is daarvan het eerste voorbeeld.

Algemeen muzikaal leider is Ago Verdonschot. Naast zijn kwaliteiten als dirigent is hij eveneens een geschoold zanger (bariton).

De beschermheer van het Rotterdams Operakoor is Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.