Nieuws

Nieuws over het Rotterdams Operakoor

Dirigentwisseling

Annelies Prins is de nieuwe dirigent van het Rotterdams Operakoor

Op 18 april 2024 heeft Annelies Prins het dirigeerstokje van het Rotterdams Operakoor overgenomen van Ago Verdonschot. Laatst genoemde heeft  20 jaar de artistieke leiding van het koor gehad. Wat heeft geleid tot vele hoogtepunten zoals bijvoorbeeld optredens in de Doelen, in Praag en in de kathedraal van Durham. 

Nu dus een andere dirigent en na 100 jaar een vrouwelijke dirigent. Een dirigent met waarschijnlijk andere inzichten, andere ideeën en een andere aanpak. Om maar een voorbeeld te noemen, een ander stemgeluid, want wat Ago voorzong met zijn mooie baritonstem doet Annelies nu met haar mooie sopraanstem. Ja, het koor heeft geluk dat beide dirigenten ook zangsolisten zijn, zodat we eveneens nu weer verzekerd zijn van een solist in eigen gelederen. 

Annelies werd, op haar eerste officiële repetitie, door het koor begroet in roze tinten zoals gebruikelijk is bij de geboorte van een meisje. Als de dirigent een jongen was geweest hadden we dat natuurlijk in het blauw gedaan en dat had zomaar gekund, want een andere dirigent-kandidaat was een man. 

Annelies Prins is voor het koor geen onbekende. Ze heeft weleens als solist opgetreden met het koor. Zelfs, zo vertelde ze, heeft ze in een ver verleden, deel uitgemaakt van het koor. Toen als zanger in het koor en nu als dirigent ervoor. Ze is eigenlijk gewoon terug van weggeweest.

We hopen met ons allen dat we de lijn, die Ago heeft neergezet, door kunnen trekken en dat we vele jaren onder de bezielende leiding van Annelies kunnen zingen en optreden.

PS.: Mocht u als lezer geïnteresseerd zijn geworden in het koor en wilt u uw stem toevoegen aan mooie muzikale klanken, kom dan eens langs, maar kijk eerst even op de site voor het juiste adres en repetitietijden. 

Trouwens, volgens neuropsycholoog Erik Scherder is zingen zeer verrijkend voor de geest en kan wonderen doen.

Koos van der Klein, bas


Jubileum

Het Rotterdams Operakoor bestaat al ruim 100 jaar. Het 100-jarig jubileum werd gevierd met een geweldig jubileumconcert in De Doelen te Rotterdam op zondagmiddag 22 oktober 2023.


Nieuwe leden van harte welkom!

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de repetities.
Voor studenten is het zelfs extra aantrekkelijk nu om lid te worden.

Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap van het Rotterdams Operakoor of meld je aan om eens langs te komen via het formulier onderaan deze pagina.


Repetities

Vinden plaats op donderdagen van 19.45 uur tot 22.15 uur, Hesseplaats 441, kerk ‘Open Hof’, 3069 EA Rotterdam Ommoord.

Concerten en evenementen

Bekijk onze agenda voor de actualiteiten waar het Rotterdams Operakoor aan deelneemt en de concerten die gepland staan.

Minicursus

Sinds enkele jaren organiseert het Rotterdams Operakoor in samenwerking met Zangschool Rotterdam een minicursus opera zingen.
Klik hier voor meer informatie.