Onze tijdlijn

I Lombardi – LP

7 October 1970

Hoogtepunten uit de opera I Lombardi alla prima crociata van Giuseppe Verdi.

Deze opnamen, met hoogtepunten uit de opera I Lombardi zijn van een integrale uitvoering in de Doelen te Rotterdam op 7 oktober 1970.
Van I Lombardi zijn zeker niet zoveel opnamen als van vele andere meesterwerken van deze componist. Deze langspeelplaat zal zeker zijn weg vinden bij talloze opera- en bel-cantoliefhebbers en wij wensen een ieder veel luistergenot.

1. Voorspel
  2. Openingskoor ‘O nobile esempio!’
  3. Salve Maria
  4. Terzet met vioolsolo ‘Qual volutta’
  5. Visione
  6. O Signore dal tetto natio
  7. Ensemble ‘Questa in mia tenda’
  8. Te lodiamo

Openingskoor ‘O nobile esempio!’ :

O Signore dal tetto natio :

Wilt u deze opera ook eens meemaken in de Doelen? Het Rotterdams Operakoor brengt op 5 januari 2019 wederom in een concertante uitvoering van deze opera. De kaartverkoop is gestart.