Nieuwjaarsconcert 2019

Het Rotterdams Operakoor brengt in een concertante uitvoering de opera ‘I Lombardi’ van Giuseppe Verdi in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam.

De opera ‘I Lombardi alla prima crociata’ (De Lombarden op de eerste kruistocht) is een opera in vier bedrijven en is de opera die Verdi schreef na Nabucco. De premiere vond plaats in 1843. Deze eerste opvoering in de Scala van Milaan was een enorm succes. In een herziene verzie werd de opera in Parijs onder de naam ‘Jérusalem’ in 1847 opgevoerd. Het verhaal speelt zich af in de 11e eeuw.

Het Rotterdams Operakoor speelt in deze belcanto-opera naast de zeven solisten een hoofdrol en verbeeldt monniken, paleiswachters, kruisvaarders, pelgrims, nonnen, haremdames en soldaten. Daarmee komt in deze opera het koor veelvuldig aan het woord met een veelvoud aan prachtige koorstukken. Dit is Verdi en het Rotterdams Operakoor op zijn mooist!

Rolverdeling en medewerkenden:

Giselda: Francis van Broekhuizen – sopraan
Oronte: Reza Ranjazmay – tenor
Pagano: Jaco Huijpen – bas
Viclinda / Sofia: Leonie van Rheden – sopraan
Arvino – Harrie van der Plas – tenor
Acciano / Pirro: Frederik Bergman – bas
Prior van Milaan: Dylan Knoop – tenor
Rotterdams Operakoor
Ja-Ja-Opera
Begeleidingsorkest Accompagnato
presentator: Gregor Bak
muzikaal leider / dirigent: Ago Verdonschot

De Doelen, Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam

Aanvang concert 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Kaarten € 32,50 – € 35 –  € 37,50

In 1970 bracht het Rotterdams Operakoor ook deze opera in de Doelen. Daar werden destijds opnamen van op LP gezet. Beluister twee fragmenten van deze LP om de sfeer van deze prachtige opera te proeven.

Download de flyer

Francis van Broekhuizen legt uit waar I Lombardi over gaat